vrijdag 31 januari 2014

Oosterse entrecote met gamba's en noedels

Ik moet er erg aan wennen een foto te maken van het gerecht. Ik beloof dit snel weer te maken en zal dan de foto's toevoegen bij dit heerlijke recept.


Wat het je nodig? (4 personen)
  • 2 eetlepels gepelde pinda's
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 3 entrecotes van ongeveer 200 gram
  • 1 el Chinees vijfkruidenpoeder
  • peper en zout
  • 250 gram oesterzwammen
  • 1 (stukje) verse rode peper
  • een stukje gemberwortel (ongeveer 2 cm)
  • 4 lente-uitjes
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 pak eiernoedels
  • 4 el arachideolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram rauwe gamba's (gepeld)
  • 100 gram taugé
  • 4 el hoisinsaus
  • 2 el sojasaus

Hoe maak je het?

Voorbereiden:
  • Verwarm een pan of wok en rooster de pinda's en de sesamzaadjes totdat ze goudbruin zijn. (Let op, want het kan ineens heel hard gaan. Het is mij regelmatig gebeurd dat ik even iets anders ging doen en ik weer opnieuw kon beginnen). Doe ze over in een kommetje en laat tot later gebruik staan.
  • Neem de entrecotes ruim van te voren uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Wrijf de entrecotes in met de vijfkruidenpoeder en peper en zout.
  • Snijd de oesterzwammen in repen.
  • Hak de rode peper, gemberwortel, de lente-uitjes, de de helft van de koriander en de knoflook fijn (kan eventueel in de keukenmachine).
  • Hak ook de rest van de koriander fijn.

Bereiden:
  • Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit 2 el arachideolie in de wok en roerbak hierin het rode peper-mengsel kort. 
  • Voeg dan de gamba's toe en de taugé en roerbak nog even kort. 
  • Ondertussen verhit je de overige 2 el arachideolie in een grillpan en bak hierin de entrecotes kort aan beide kanten. Voeg na 2 minuten de oesterzwammen toe.
  • Voeg tenslotte de hoisinsaus, sojasaus, het limoensap en de noedels toe.
  • Snijd de entrecotes in dikke plakken en serveer boven op de noedels.
  • Strooi de rest van de koriander en het pinda-sesamzaad mengsel erover.

Kook, eet, geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten